Zo zoek je een passende dierenkliniek uit

Wanneer je een huisdier aanschaft komen hier een aantal zaken bij kijken. Zo is het belangrijk om te beslissen of je een huisdierenverzekering af wilt sluiten en bewust te kiezen voor een dierenarts of dierenkliniek. Tegenwoordig is er een groot aanbod van verschillende dierenartsen waar je terecht kunt. Wij hebben een aantal belangrijke aspecten die invloed kunnen hebben op je keuze op een rij gezet.

Bereikbaarheid van de kliniek

Niet iedere kliniek is 24/7 geopend. Check dus van tevoren of je ook 's nachts en in het weekend bij de dierenarts terecht kunt die je op het oog hebt. Je wilt niet voor vervelende verrassingen komen te staan op het moment dat je huisdier acute hulp nodig hebt en jij er achter komt dat je ergens anders naartoe moet. De prijzen verschillen onderling sterk per kliniek. Dit kan bijvoorbeeld komen doordat een bepaalde dierenarts goedkope consultprijzen benoemd, maar per 10 minuten consultkosten rekent. In dit geval is het verstandig om van te voren na te vragen hoe lang een consult bij de dierenarts duurt. Als een consult erg kort duurt, kan het zijn dat een onderzoek niet direct uitgevoerd kan worden en je op een ander moment terug moet komen. Niet alleen betaal je dan meer, maar dit kost je ook meer tijd. Controleer voor het inschrijven of de dierenkliniek eenvoudig bereikbaar is via de telefoon of de mail en vraag na hoe het zit met de openingstijden.

Welke behandelingen worden aangeboden?

Niet bij iedere kliniek kun je terecht voor een echo, bloedonderzoek, röntgenfoto's of laparoscopische sterilisaties. Biedt de kliniek die je op het oog hebt dit aan, of moet je daarvoor naar een andere kliniek? Wanneer je dit navraagt kun je direct checken of er specialisten in dienst zijn zoals een orthopeed. Sommige dierenartsen hebben meer ervaring dan de ander. Vaak wordt het aantal jaren ervaring vermeldt op de website en kun je hier ook lezen of de dierenartsen regelmatig nascholing volgen. Uiteraard is het belangrijk dat je een goed gevoel hebt bij de kliniek en vertrouwen hebt in de dierenarts en het team vertrouwt. Het kan bij de ene kliniek beter klikken dan bij de andere, zonder dat hier een duidelijk aanwijsbare reden voor is.

Online inschrijven

Bij de meeste klinieken is het mogelijk om jouw huisdier online in te schrijven. Ook kan je even bellen of langskomen om je in te schrijven. Door van te voren te bellen of een kijkje te nemen bij de kliniek kun je al jouw vragen stellen.

Wil je extra informatie over een dierenkliniek? Kijk dan op de website van Dierenartsen Centrum Heerlen.Tags:
430 Woorden

Over ons

Wat doet een dierarts? Welke taken horen eigenlijk bij een dierenarts? Als je een huisdier hebt, krijg je automatisch te maken met dierenartsen. Een dierenarts behandelt zieke of gewonde dieren. Maar ook preventief kun je naar de dierenarts. Dan helpt de dierenarts voorkomen dat je huisdier ziek wordt. Denk bijvoorbeeld aan vaccinaties, ontworming etc. Er bestaan ook speciale dierenartsen voor landbouwdieren, de zogenaamde veeartsen. Het ligt dus aan het soort dier, met welke dierenarts je te maken krijgt. Wat precies de taken van een dierarts zijn, lees je in deze blog. Zoals je kon lezen zorgen ze voor de dierengezondheid, maar ook voor het dierenwelzijn. Dierartsen werken ook op het vlak van volksgezondheid en voedselveiligheid. Wil je meer weten over dierenartsen, lees dan vooral verder!

Zoeken

Categorieën

Recente artikelen

Zo zoek je een passende dierenkliniek uit
27 januari 2021
Wanneer je een huisdier aanschaft komen hier een aantal zaken bij kijken. Zo is het belangrijk om te beslissen of je een huisdierenverzekering af wilt

Dierenarts: een dokter met liefde voor dieren
16 januari 2020
Het is zo’n beroep waar sommige mensen nooit bij stil staan, zeker als ze geen dieren hebben. De meerderheid heeft echter wel een dier, vaak zelfs mee